Project Description

Warragul Kitchen & Laundry

Warragul Kitchen & Laundry

Our client, a retired builder, wanted brand – new house joinery, including kitchen, pantry, bathrooms, study, and laundry.

As the house layout was unusual, we needed to customise the kitchen bench and cabinetry to fit the space by wrapping them around the wall and connecting it with the pantry area.  Thanks to this solution, we created functional zones that are integrated.

The laundry area, located in a walkaway, next to the kitchen, needed to be accessible yet hidden away. To make the laundry invisible, we installed bifold doors in the same style as kitchen cabinetry.

To answer the client’s requirement for the space to be neat and simple, we used modern vinyl cabinets with a gloss finish for all joinery. White benchtop and splashback tiles work together to form a refined, contemporary look. Many kitchen cabinets, drawers, and open shelving give plenty of storage space and help avoid the space’s cluttering.

The kitchen layout was the biggest challenge of this project, as we needed to deal with uneven walls and create cabinetry correctly measured to fit the unperfect layout. However, our team used their outstanding skills and expertise to create a functional, sleek interior that answers all client’s requirements.

Book an appointment